Olijfolie

Oru di Sicilia – Een fantastische extravergine olijfolie uit Sicilië

Een klein jaartje geleden werd ik gebeld door Mark Bertrand, blogger van De Smaak van Italië. Op een van zijn snoepreisjes was hij terechtgekomen bij een B&B in de Valpolicella streek, die werd gerund door een Nederlandse eigenaresse Raymonde Sazias (jawel, de zus van!)

Mark vertelde me redelijk opgewonden en enthousiast dat hij een olijfolie had geproefd die zo geweldig lekker was, dat ik die moest gaan importeren.

Na contact te hebben opgenomen met Raymonde, kwam er een verhaal van een lokale producent uit Sicilië in de Belise regio ten hoogte van Trapani aan de westkant van het eiland. Hij was op bezoek geweest bij Raymonde en had samples van zijn olijfolie meegenomen. Dat bleek een goede keuze geweest. Filippo produceerde alleen nog maar voor de lokale markt en wilde graag gaan exporteren.

Om een lang verhaal kort te maken, ontmoette ik Raymonde en olijfolie product Filippo eind vorig jaar in Maastricht, waar we samen met Mark een hele gezellige middag hadden in een Italiaanse wijnbar. De contacten werden gelegd en het product, dat toen nog alleen verkrijgbaar was in blik, kreeg een mooie glazen verpakking, een label en een naam: Oru di Sicilia, goud van Sicilië, en daar is geen woord van gelogen: wat een topproduct is dit!

100% biologisch, handgeplukt en lokaal geperst uit Nocellara olijven, ideaal te gebruiken over geroosterd brood (bellissima), groenten, vlees en salades

olijfolie

De eerste flessen zijn inmiddels gearriveerd en vinden gretig aftrek!

In november ga ik een kijkje nemen op het landgoed van Filippo en dan maken we een mooie reportage

Oru di Sicilia is nu te bestellen in onze webshop.

Print Friendly, PDF & Email
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.