Te Huur: Vakantie appartement Oleandro 1 in Molise

Een huis van ruim 80 m2. Gelegen in “je eigen dorpsstraatje”.
Het huis ligt in een rijtje van 7 huizen die dateren uit de 12e eeuw. Het complex ligt helemaal aan de rand c.q. “buitenkant” van het dorp. Een prachtig uitzicht dus, over de groene, glooiende heuvels van de regio Molise. Beneden in de tuin (met een trap vanaf het huis te bereiken) ligt je eigen prive zwembad op je te wachten. Met een fijn, overdekt en schaduwrijke “loggia” met loungebanken en een buitenopenhaard. Vanaf dit plekje heb je schitterend uitzicht over de glooiende heuvels met bossen en akkers.

Een niveau hoger is een privé buitenterras onder eeuwenoude bomen. Wat een plekje! Er is ook een pingpong tafel in het huis voor gebruik van de gasten.

Vanaf het huis en de rand van het dorpje zijn de eerste levensbehoeften op loopafstand (er is ook een leuk restaurantje in het dorp, in heel Molise kun je echt waanzinnig goed Italiaans eten!!). Aan de ene kant is er de levendigheid van een authentieke Italiaanse dorpsgemeenschap. Aan de andere kant zit je in dit huis dus heel prive en heerlijk rustig. In de straat zelf wonen slechts twee mensen, het overige deel is eigendom van de Nederlandse eigenaar. Feitelijk heb je het dorpsstraatje dus voor je alleen, echt uniek.

In de tuin (ruim 6.000 m2) die op het zuiden ligt staan notenbomen, vijgen, pruimen, appels en een olijfgaard. Vanzelfsprekend kan je in het juiste seizoen zelf plukken.

Het middeleeuwse dorp Ripabottoni heeft slechts 550 inwoners! Hier beleef je nog het echte Italië, ongerept en niet verpest door toerisme. Lieve behulpzame Italianen, een mooie streek, goddelijk eten, slow food. Het is er alsof je een stap terug doet in de tijd.
De zee ligt op circa 30 minuten rijden. Hier in de zomer veel typisch Italiaanse zon- en zeebedrijvigheid en drukke badplaatsjes (als Termoli en Vasto). Lange zandstranden en zeer schoon en mooi zeewater (de meeste stranden hebben hier de blauwe vlag, die staat voor uitermate goed en schoon zeewater). Op zoek naar stille strandjes, die zijn er ook (je krijgt vele tips van de eigenaar). In de directe omgeving van het huis ligt ook een meer. Daar is het nog zeer rustig omdat het toerisme er nog niet ontwikkeld is.

De Nederlandse eigenaar heeft het huis met veel zorg en aandacht gerestaureerd. Mooie oude details zijn in tact gebleven. Het huis bestaat uit 2 verdiepingen en is geschikt voor 4 volwassenen. (kinderbedjes kunnen worden bijgeplaatst).
Op de onderste verdieping ligt de ruime keuken die van alle moderne gemakken is voorzien.

Op de eerste verdieping bevinden zich 1 dubbele (tweepersoons) slaapkamer en 1 aparte slaaphoek met slaapbank (1.40 m br)
Het is mogelijk het naastgelegen huis (casa Cristina) en studio (Oleandro 2) samen met het huis te huren. Het geheel is dan geschikt voor totaal 14 personen. Ideaal voor een vakantie met meerdere gezinnen of een vakantie met een groot gezin.
Indien gewenst kan ook veel op aanvraag worden geregeld, van catering tot rondleidingen in de regio met een gids

Prijzen:

1 januari t/m 31 december: € 750,- per week of €110 per nacht met minimum van 3 nachten

Additionele kosten en services:

Borgsom 200,00 Per verblijf Ter plaatse betalen | verplicht
Eindschoonmaak 80,00 Per verblijf Ter plaatse betalen | verplicht
Extra schoonmaak 15,00 Naar verbruik Ter plaatse betalen | optioneel
Kinderoppas 15,00 Naar verbruik Ter plaatse betalen | optioneel
Kok 20,00 Per persoon per nacht Ter plaatse betalen | optioneel
Ontbijt 7,50 Per persoon per nacht Ter plaatse betalen | optioneel
Wassen & strijken 15,00 Naar verbruik Ter plaatse betalen | optioneel
Voor informatie en reserveringen, stuur een email info@nostrapassione.com of bel 06-46907639
Print Friendly, PDF & Email